TENNISKIDS COMPETITIE voor kinderen t/m 12 jaar

11 juni 2022

TENNISKIDS COMPETITIE

De Jeugdcommissie, momenteel bestaande uit Erwin Mekers, Annelies Rijkhoff en Jan-Willem Doosje, wil graag ouders en kinderen informeren en helpen inregelen van tennismogelijkheden voor kinderen. Heb je vragen, benader 1 van de commissieleden. 

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen jaarlijks ongeveer 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids competitie. Het is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Praktische informatie

Tenniskids Voorjaarscompetitie 2022

In het voorjaar kunnen kinderen meedoen aan de Tenniskids Voorjaarscompetitie. Deze competitie bestaat uit 8 speeldagen en is van april tot en met mei. Klik hier voor de speeldata.

Tenniskids Zomercompetitie 2022

Competitie spelen is een feestje. Het is super gezellig, je wordt sneller beter en je ontmoet heel makkelijk nieuwe vriendjes. Daarom kunnen kinderen dit dit jaar voor het eerst meedoen aan de Tenniskids Zomercompetitie. Deze competitie bestaat uit 4 speeldagen voor Tenniskids Rood en Oranje en 5 speeldagen voor Tenniskids Groen. Bekijk de speeldata.

Tenniskids Najaarscompetitie 2022

Ook in het najaar kan er competitie gespeeld worden. De Tenniskids Najaarscompetitie bestaat uit vijf speeldagen. Klik hier voor alle speeldata.

Wedstrijdprogramma, stand en uitslagen

Op MijnKNLTB kun je bekijken wanneer en waar je moet spelen in de Tenniskids competitie. Ook vind je daar alle uitslagen en standen in jouw poule. De stappenplannen voor de Rode en Oranje competitie en de Groene competitie laten precies zien hoe je de indeling kan vinden.

Spelregels

Hoe werkt de puntentelling in Tenniskids competitie? Check de spelregels!

Over de competitie

Rode, Oranje en Groene competitie

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Voor de Tenniskids competitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast er leeftijdsdispensatie worden aangevraagd voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.

Rode competitie (t/m 8 jaar)

 • Een competitiedag duurt gemiddeld 1 uur.
 • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

 • Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur.
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • In tegenstelling tot 11 t/m 14 en 13 t/m 17 jaar hoeven de spelers bij de Groene competitie niet op afnemende speelsterktevolgorde te worden opgesteld.
 • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

Speeldagen

Er is een Voorjaars-, Zomer- en Najaarscompetitie. Kinderen uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Noord-Holland kunnen ook nog meedoen aan de Wintercompetitie. De speeldata van alle competities kun je via de downloads onderaan op deze pagina bekijken.

Inschrijven

25.000 kinderen doen al mee aan de Tenniskids competitie. Of je nu net begonnen bent of al langer tennist, het maakt niet uit. De Tenniskids competitie is er voor iedereen! Wil jouw kind meedoen en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Vraag dan bij jouw vereniging, bijvoorbeeld bij de tennisleraar of de functionaris Tenniskids, naar de mogelijkheden.

Het inschrijven voor de competitie loopt ook via jouw vereniging. Informeer bij de tennisleraar of de jeugdcommissie van jouw vereniging hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert namelijk een andere manier en periode van inschrijving. Nadat jouw vereniging alle competitiespelers heeft ingeschreven gaat de KNLTB een indeling maken. De indeling wordt vervolgens op MijnKNLTB gepubliceerd.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 572 392 828

Address

Kerkpad 3
8141 VK Heino

KVK-nummer

5033265